Schalke wint onderling duel met Borussia Dortmund om plek 2

REUTERS

Brian Vesseur • 19:53, 15-04-2018 / Laatste Update: 18:54, 08-01-2024

Schalke 04 heeft met 2-0 van Borussia Dortmund gewonnen. Een belangrijke overwinning voor de ploeg uit Gelsenkirchen, want er werd gestreden om plek 2 in de Bundesliga. De Oekraïner Yevhen Konoplyanka en de Braziliaan Naldo maakten met hun doelpunten het verschil: 2-0.

Daniel Caligiuri speelde een grote rol in de winst van de 'Königsblauen'. De middenvelder zorgde bij allebei de doelpunten voor de aanvoer. Net na rust was het de 28-jarige vleugelspeler Konoplyanka die de score namens Schalke had geopend. In de 82e minuut besliste Naldo de wedstrijd met een fraai doelpunt.

Dortmund

De Braziliaanse verdediger was in de Kohlenpott-derby in Dortmund ook al van grote waarde door vlak voor het eindsignaal de 4-4 te maken, waarmee Schalke een 4-0 achterstand goedmaakte.

Stand

De derby in Gelsenkirchen was deze editie extra spannend omdat de tweede plaats achter landskampioen Bayern München op het spel stond. Met nog vier speelronden te gaan in de Bundesliga heeft Schalke een voorsprong van vier punten op zowel Bayer Leverkusen als Borussia Dortmund.