Scheidsrechter Kassai bij Real-Bayern compleet afgemaakt

18 april 2017

AFP

Een schande, een ramp, waardeloos. Zomaar wat kwalificaties die op social media en bij commentatoren en analisten over de lippen spoelen na het dramatische optreden van de arbitrage bij Real Madrid - Bayern München. Scheidsrechter Viktor Kassai eiste de hoofdrol op.


In de eerste helft deed hij nog niet zo heel veel mis, maar na rust drukte de Hongaar niet alleen een stempel op de wedstrijd, hij bepaalde samen met zijn arbitrale collega's de uitslag van de wedstrijd. Niet door te scoren, maar door 2 goals van Cristiano Ronaldo goed te keuren, terwijl de Portugees beide keren buitenspel stond.

Rood?
Ook gaf hij rood aan Arturo Vidal. De Chileen van Bayern kreeg diep in de tweede helft zijn tweede gele kaart. Alhoewel hij in eerdere situaties al weggestuurd had kunnen worden, was de tackle waardoor hij kon gaan douchen wél op de bal.

Videoscheids
In de studio van Veronica riepen analisten Ronald de Boer en John Heitinga dan ook om maatregelen. "Als je nou gewoon een videoscheids aanstelt, was dit allemaal niet gebeurd. Schandalig", waren de woorden van De Boer. Op social media valt de hele wereld (behalve misschien de Real-fans) over het dramatische optreden van de arbitrage.