Schöne verliest voor het eerst met Genoa (video)

Brian Vesseur • 16:31, 15-09-2019 / Laatste Update: 22:37, 07-01-2024

Na een overwinning en een gelijkspel heeft Genoa voor het eerst verloren. Atalanta Bergamo en Genoa leken gelijk te spelen, maar in de 95e minuut scoorde Duvan Zapata de 2-1 voor de bezoekers. Lasse Schöne speelde de hele wedstrijd.

Bij Atalanta stond Hans Hateboer in de basis. Marten de Roon - die bij Oranje in de basis stond tegen Duitsland - viel in bij de bezoekers. Hij kwam na 55 minuten in het veld voor Mario Pasalic. Toen was er nog niet gescoord.

Dat gebeurde in de 64e minuut. Luis Muriel - die precies na een uur inviel bij Atalanta - opende de score via een strafschop. Robin Gosens scoorde ook nog voor Atalanta, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. In de absolute blessuretijd kreeg Genoa óók een penalty. Domenico Criscito verzilverde dat buitenkansje.

Zapata

Genoa leek daardoor ook in de 3e speelronde nog ongeslagen te blijven, maar Zapata bracht daar verandering in. In de allerlaatste minuut zette hij de 1-2 op het scorebord. De Roon gaf de assist.

Stand

Genoa blijft steken op 4 punten na 3 wedstrijden. Atalanta gaat over Genoa heen in de Serie A. De club uit Bergamo heeft nu 6 punten.