Schreuder blij maar toch ook niet met 1e zege in 8 duels: 'Dat lukte niet'

BSR Agency

Martijn Baars • 12:45, 28-05-2020 / Laatste Update: 06:38, 08-01-2024

Alfred Schreuder was natuurlijk blij met de 3-1-winst van zijn club Hoffenheim op 1. FC Köln in de Bundesliga, maar hij was niet in juichstemming. De Nederlander zag zijn ploeg weliswaar met 3-0 voorkomen, maar ook dat Köln terugkwam in de wedstrijd en het Hoffenheim tot in de laatste minuten moeilijk maakte.

"De ploeg moet dan eigenlijk de rust bewaren, maar dat lukte niet”, zei de oud-trainer van onder meer FC Twente. "Je ziet de twijfel erin sluipen. Moeten we aanvallend of juist verdedigend spelen? Maar het lijkt me normaal voor een ploeg die nog niet zoveel gewonnen heeft", aldus Schreuder.

Baumgartner

Hoffenheim had de zege vooral te danken aan Christoph Baumgartner, die met 2 treffers en 1 assist de held van de ploeg was. "Deze overwinning was heel belangrijk; eindelijk 3 punten”, jubelde de Oostenrijker, die een einde maakte een een reeks van 8 duels zonder winst voor Hoffenheim.

2 rode kaarten

De wedstrijd eindigde met 20 in plaats van met 22 man. Sebastiaan Bornauw (Köln) en Benjamin Hübner (Hoffenheim) kregen rood in het duel woensdagavond.