Schreuder steelt puntje met Hoffenheim, Hertha vernederd in eigen huis

BSR Agency

admin • 19:00, 22-02-2020 / Laatste Update: 19:47, 05-01-2024

Borussia Mönchengladbach heeft in de achtervolging op koploper Bayern München een misstap begaan. In eigen huis gaf de nummer 4 van de Bundesliga een voorsprong uit handen tegen het Hoffenheim van Alfred Schreuder: 1-1. Borussia Dortmund pakte wel gewoon 3 punten.

Bayern München had op vrijdag al met de grootste moeite van Paderborn gewonnen en dus lag de bal weer bij achtervolgers RB Leipzig, Mönchengladbach en Dortmund om het gat te verkleinen.

Hoffenheim steelt punt bij Gladbach

Geen ploeg scoorde dit seizoen minder vaak uit hoekschoppen dan Borussia Mönchengladbach. Toch was het uit een corner dat de thuisploeg na 10 minuten de voorsprong greep in de thuiswedstrijd met Hoffenheim. De bal kwam voor de voeten van centrumverdediger Matthias Ginter en hij maakte de 1-0.

Lange tijd bleef het 1-0, toen met nog 20 minuten de grote vraag was of de handsbal van aanvoerder Benjamin Hübner net binnen het zestienmetergebied was of er toch buiten. Arbiter Felix Brych ging zelf bij het scherm kijken en besliste dat het een strafschop was. Of het een strafschop was of niet maakte niet heel veel uit, want Baumann stopte de penalty van Alassane Pléa.

Late gelijkmaker

Zo bleef het nog even spannend en kon Alfred Schreuder blijven hopen op weer eens een winstpartij na 3 keer verlies op rij. Pléa maakte in blessuretijd nog een doelpunt, althans dat dacht hij, want zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hands eerder in de aanval. Even later kopte Lucas Ribeiro alsnog de 1-1 binnen uit een corner.

Hertha in eigen huis keihard onderuit

Ondanks dat Hertha BSC in de laatste transferwindow flink investeerde, zit er nog steeds zand in de motor van de ploeg. Na iets meer dan 20 minuten stond het al 0-2 voor 1. FC Köln. In de 2e helft kwamen daar nog eens 3 doelpunten bij en zo verloor Hertha in eigen stadion met 0-5.