Scorende Aké bezorgt oude club Chelsea flinke kater: Bournemouth wint met 0-3 (video)

admin • 23:47, 31-01-2018 / Laatste Update: 16:35, 08-01-2024

Wat een afgang voor Chelsea woensdagavond! Op het eigen Stamford Bridge werd er met 0-3 verloren van Bournemouth. Nathan Aké maakte de 3e treffer tegen zijn oude club.

Callum Wilson bracht The Cherries zes minuten na rust op voorsprong op Stamford Bridge. Daarna was Chelsea het vertrouwen in eigen kunnen volledig kwijt. In de 64ste minuut maakte Junior Stanislas er 0-2 van en 3 minuten later zorgde Nathan Aké voor de 0-3. Chelsea staat nu op een 4e plaats in de Premier League. De regerend kampioen heeft na 25 wedstrijden al een achterstand van 18 punten op koploper Manchester City.

Chelsea verhuurde eerder op de avond de Belgische spits Michy Batshuayi aan Borussia Dortmund en nam Olivier Giroud voor 17 miljoen euro over van Arsenal, maar de Fransman zat vanavond nog niet bij de wedstrijdselectie.

Everton was op Goodison Park met 2-1 te sterk voor Leicester City. Theo Walcott, die begin deze maand werd overgenomen van Arsenal, scoorde in de 1ste helft 2 keer voor The Toffees. Jamie Vardy maakte er in de 71ste minuut vanaf 11 meter nog 2-1 van, maar daar bleef het bij. Everton staat nu op een 9e plaats in de Premier League, Leicester City met 3 punten meer op een 8ste plaats. Bij Everton maakte rechtsback Séamus Coleman na 10 maanden afwezigheid zijn rentree, nadat hij in maart vorig jaar zijn been brak in de interland Ierland - Wales.

Hoedt en Pröpper delen de punten

De Zuid-Engelse derby tussen Southampton en Brighton & Hove Albion eindigde eveneens in een 1-1 gelijkspel. Wesley Hoedt veroorzaakte al vroeg in de wedstrijd een strafschop, die door Glenn Murray werd binnengeschoten. Verdediger Jack Stephens maakte in de 64ste minuut gelijk namens The Saints. Bij Brighton was middenvelder Davy Pröpper opnieuw negentig minuten van de partij. Jürgen Locadia zat vanwege een blessure nog niet bij de selectie.

Newcastle United speelde met 1-1 gelijk tegen Burnley. Aanvoerder Jamaal Lascelles scoorde in de 65ste minuut voor de thuisploeg op aangeven van de Braziliaanse linksback Kenedy, die afgelopen week werd overgenomen van Chelsea. Sam Vokes maakte 5 minuten voor tijd gelijk namens Burnley, de verrassende nummer 7 in de Premier League.