Scorende Babel belangrijk voor winnend Deportivo

admin • 23:49, 05-12-2016 / Laatste Update: 19:56, 07-01-2024

Ryan Babel was maandagavond lekker op dreef voor Deportivo La Coruna. De Spanjaarden wonnen in eigen huis met maar liefst 5-1 van Real Sociedad en Babel scoorde 1 keer. Hij deed dat uit een rebound nadat-ie een pingel miste.

Deportivo kwam al vroeg op voorsprong via Sidnei die in de 13e minuut de 1-0 maakte. Binnen het half uur stond het al 2-0 via Inigo Martinez. Kort voor rust besliste Florin Andone de wedstrijd in Estadio Municipal de Riazor. Hij maakte in de 42e minuut de 3-0.

Babel

Na rust deed Sociedad wat terug via Yuri Berchiche. Maar de bezoekers kregen het niet voor elkaar om de wedstrijd nog spannend te maken. Helemaal niet toen Ryan Babel in de 64e minuut een pingel mocht nemen. Hij miste, maar schoot toch raak uit de rebound: 4-1. Andone bezorgde de thuisploeg de overtuigende winst door in de 77e minuut zijn 2e van de avond te maken: 5-1.

Super Babel

Babel speelde een super wedstrijd. Hij won al zijn duels en 90 % van zijn schoten bereikten het doel: 5 waarvan 1 in de goal dus. Lekker bezig, Ryan!