Senegal al naar kwartfinale Afrika Cup

AFP

Martijn Baars • 23:26, 19-01-2017 / Laatste Update: 02:57, 07-01-2024

Senegal heeft zich als eerste ploeg voor de kwartfinale van de Afrika Cup gekwalificeerd. De ploeg van bondscoach Aliou Cissé won ook de tweede wedstrijd. In Franceville werd Zimbabwe met 2-0 verslagen.

Sterspeler Mané

Sterspeler Sadio Mané bracht Senegal al na 9 minuten op voorsprong. Henri Saivet besliste 5 minuten later de wedstrijd. Bij Zimbabwe was er een basisplaats voor Marvelous Nakamba van Vitesse. Hij maakte de 90 minuten vol.

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Zimbabwe ging Algerije vanavond onderuit tegen Tunesië: 1-2. Daardoor dreigt een roemloze aftocht voor Algerije, dat vooraf tot een van de favorieten werd beschouwd.

Eigen goal en penalty

De wedstrijd ging redelijk gelijk op totdat Aissa Mandi een voorzet in eigen doel werkte. Een kwartier later was Naim Sliti doeltreffend vanaf de stip. Daarna leek Algerije het te hebben opgegeven gezien het slappe spel, maar in blessuretijd bracht Sofiane Hanni de hoop terug. In de resterende vier minuten extra tijd kwam Algerije niet tot scoren.