Sensatie: Nicosia plaatst zich door 3 goals in blessuretijd voor play-offs CL

admin • 23:52, 02-08-2016 / Laatste Update: 12:29, 07-01-2024

Tot de 90ste minuut stond het 0-0 en leek Boy Waterman met zijn ploeg Apoel Nicosia te worden uitgeschakeld in de derde voorronde van de Champions League door Rosenborg. De Noren hadden de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen, maar dat was niet genoeg. De Cyprioten sloegen met drie goals in blessuretijd genadeloos toe en plaatsen zich alsnog voor de play-offs van de Champions League, 3-0.

Blessuretijd

De hele wedstrijd lukte het Apoel Nicosia niet om de achterstand van 2-1, opgelopen in de heenwedstrijd, ongedaan te maken. Tot de blessuretijd aanbrak. De Vincenti, Vander en Gianniotas scoorden allen voor de Cyprioten.

Hoofdtoernooi

Twee jaar terug lukte het de recordkampioen van Cyprus voor het laatst zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Nicosia werd toen laatste in een poule met Ajax, Barcelona en Paris Saint-Germain. Vorig jaar was Astana te sterk in de play-offs. Waterman (32) speelt sinds vorig seizoen voor Nicosia, dat met één punt voorsprong op AEK Larnaca kampioen werd.

Andere uitslagen

Eerder op de avond schakelde Viktoria Pilsen het Azerbeidzjaanse FK Qaraba¿ uit. Het werd 1-1, wat voor Pilsen voldoende was na de 0-0 in Tsjechië.

Dinamo Zagreb won de uitwedstrijd bij Dinamo Tbilisi met 0-1, na een 2-0 overwinning in de heenwedstrijd.