Sensatie! Promovendus Norwich geeft Manchester City pak op de broek (video's)

admin • 22:22, 14-09-2019 / Laatste Update: 20:11, 04-01-2024

Norwich City heeft op een geweldige manier van zich laten horen in een Premier League. De ploeg van keeper Tim Krul leek een kansloze tegenstander voor Manchester City, maar tegen alle verwachtingen in won de ploeg overtuigend: 3-2.

Norwich-spits Teemu Pukki maakte vorige maand al naam door in zijn 1e maand 5 keer te scoren. Daarmee pakte de Premier League nieuweling gelijk de Speler van de Maand-prijs.

Noriwch City had in 4 wedstrijden nog maar 1 keer gewonnen, en dus wees niets erop dat ze Manchester City zouden pakken. Zeker niet omdat Norwich het zonder verdedigingsleider Tim Klose moest doen.

Norwich moest dus gelijk de aanval opzoeken en dat lukte prima. Binnen 30 minuten stonden de kanaries ineens op 2-0. De openingstreffer van Kenny McLean in de 18e minuut volgde op een corner. De 2-0 was nog mooier. Teemu Pukki legde de bal op snelheid perfect af op zijn aanvalsmaatje Todd Cantwell, die de bal nog geblinddoekt had kunnen binnenschieten.

Omdat Sergio Agüero vlak voor rust de aansluitingstreffer maakte, leek City de wedstrijd weer onder de knie te hebben.

Maar uiteindelijk breidde Norwich de voorsprong toch nog uit. Dit keer mocht niemand minder dan Teemu Pukki raakschieten nadat Nicolas Otamendi vreselijk in de fout ging.

Bij een 3-1 stand kwam Otamendi nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar onze Tim Krul redde een paar minuten voor tijd nog geweldig. De 3-2 zou later alsnog vallen. Nieuweling Rodri zou er later nog 3-2 van maken. Maar toen Agüero en Gabriël Jesus kansen op 3-3 kregen, bleek de Hagenees opnieuw een betrouwbare keeper.