Sensatie! Spurs gaat er thuis af tegen Newcastle (video's)

admin • 21:24, 25-08-2019 / Laatste Update: 18:16, 07-01-2024

Tottenham Hotspur heeft de 3e wedstrijd van het nog jonge Premier League-seizoen verloren. De ploeg van Mauricio Pochettino werd in Londen ingepakt door Newcastle United, dat aan 1 goal van Joelinton genoeg had voor de 3 punten: 0-1.

Vanaf het begin ging het eigenlijk al niet lekker bij Spurs, dat zat te wachten op Christian Eriksen. Die zat echter, net als Jan Vertonghen, op de bank op een transfer te wachten. En dus gebeurde er weinig.

Echt lekker ging het ook niet tussen Toby Alderweireld en Davinson Sanchez, want de goal van Joelinton ging wel heel makkelijk.

Na de goal kon Tottenham niet domineren. Eriksen kwam na een uur spelen in het veld, maar alsnog creëerde Spurs weinig. Na bijna 80 minuten had de thuisploeg nog pech met de VAR, want het leek een duidelijke overtreding op Harry Kane. Even later miste Lucas Moura nog een waanzinnige kans. Het bleef dus bij 0-1.

Pieters

Erik Pieters keerde met een gelijkspel huiswaarts. De verdediger leek met Burnley op bezoek bij Wolverhampton Wanderers te winnen door een doelpunt van Ashley Barnes, maar Raul Jimenez maakte in extremis gelijk. In de 7e minuut van de blessuretijd benutte de Mexicaanse spits een strafschop.