Sensatie! Will Grigg schakelt met late goal ManCity uit in FA Cup (video)

admin • 23:48, 19-02-2018 / Laatste Update: 22:23, 12-12-2023

Will Grigg's on fire, your defense is terrified! Een ongelofelijke sensatie in de FA Cup. Manchester City, de koploper in de Premier League, is uitgeschakeld door Wigan Athletic (1-0). Wigan speelt momenteel in de League One, het 3de profniveau in het Engelse voetbal.

Tactiek pakt uit

City speelde een groot deel van de wedstrijd met een man minder. Fabian Delph kreeg in de blessuretijd van de 1ste helft direct rood. Guardiola was daarover zo pissig dat hij in de catacomben tijdens de rust door het lint ging. Maar City was in de 2de helft nog altijd de betere ploeg (ze hadden 83% balbezit). Wigan beperkte zich vooral tot verdedigen en loerde op de counter. Die strategie bleek goud waard want een kleine 10 minuten voor tijd werd Will Grigg de diepte in gestuurd. En hij faalde niet oog-in-oog met de City-doelman: 1-0!

City verslikt zich weer in Wigan

Zo zit het FA-cup toernooi voor de torenhoge favoriet er dus op. Het is overigens niet de 1ste keer dat City niet weet te winnen van Wigan. In de finale van de FA-cup in 2013 verloren ze ook van 'The Latics'. Toen speelde Wigan wel nog gewoon Premier League. In datzelfde jaar degradeerden ze overigens wel. Zij zijn nog altijd de enige club in de geschiedenis van het Engelse voetbal dat degradeerde en de FA-cup won in hetzelfde seizoen.