Sergi Roberto moest door actie van fans keihard janken: ‘Het doet me pijn’

15 september 2021

AFP

Sergi Roberto werd dinsdagavond helemaal dol gespeeld door Leroy Sané en Alphonso Davies. De 29-jarige rechtsback van Barcelona wist niet waar hij het zoeken moest tijdens de afstraffing tegen Bayern München (0-3 verlies). Na afloop van de wedstrijd barstte Sergi Roberto in tranen uit, zo schrijft het Spaanse AS.


De Spanjaard werd bijna bij ieder balcontact uitgefloten door de bijna 40.000 supporters - er kunnen er 99.000 in. Dat viel Sergi Roberto kennelijk behoorlijk zwaar, na afloop was hij niet te troosten. Ronald Koeman verloste hem na ruim een uur spelen uit zijn lijden.

Piqué geraakt
Collega Gerard Piqué was niet te spreken over het gedrag van het publiek tegenover zijn landgenoot. "Het doet me pijn", sprak de 34-jarige verdediger tegenover Movistar. "Ik ken de persoon Sergi Roberto, hij is een geweldig mens en hij houdt meer van deze club dan wat dan ook. Hij is geen speler voor de vleugels, hij heeft altijd in de as gespeeld, maar heeft nu een offer gebracht om het team te helpen, dat moeten we niet vergeten. Het raakte me enorm."