Serie A: Galabinov de geschiedenisboeken in bij Spezia, Benevento-Inter levert 7 goals op

Martijn Baars • 22:12, 30-09-2020 / Laatste Update: 04:36, 08-01-2024

Andrey Galabinov gaat voor altijd de geschiedenisboeken in bij Spezia. De aanvaller van de kleine Italiaanse ploeg bezorgde Spezia eigenhandig de allereerste zege in de Serie A ook. De ploeg promoveerde eind vorig seizoen ook voor het eerst naar het hoogste niveau in Italië.

De Bulgaarse spits scoorde woensdagavond 2 keer en zorgde daarmee voor de 2-0 zege van Spezia op bezoek bij Udinese. Extra knap is dat het kleine ploegje de zege ook nog eens met 10 man over de streep trok. Claudio Terzi kreeg in de 66e minuut zijn 2e gele kaart en moest dus vertrekken. Toen stond het pas 1-0 voor Spezia. Diep in blessuretijd maakte Galabinov zijn 2e en sleepte hij de zege over de streep: 2-0.

Jeroen Zoet

Zuur in de wedstrijd was het voor Jeroen Zoet. De Nederlandse keeper stond voor de 2e keer in de basis (na de 4-1 nederlaag tegen Sassuolo van zondag), maar viel na een uurtje geblesseerd uit.

Benevento-Inter: 2-5

Inter deed het na rust rustig aan met promovendus Benevento. De geelrode ploeg van trainer Filippo Inzaghi stond met rust al met 4-1 achter. Na rust scoorden beide ploegen nog 1 keer, waardoor het duel in een 5-2 zege voor Inter eindigde.