Sevilla en Real Betis scoren 8 keer in magische derby (video's)

Proshots

Martijn Baars • 23:45, 06-01-2018 / Laatste Update: 19:37, 05-01-2024

Real Betis heeft de wedstrijd van het jaar gewonnen. Op bezoek bij aartsrivaal en stadgenoot Sevilla werd het liefst 5-3 voor Betis. In het groene tricot, met oud-PSV'er Andres Guardado in de basis, werd eerder dit seizoen ook al met 1-0 bij Real Madrid gewonnen.

El Gran Derbi, zoals de Seviliaanse derby heet in Spanje, begon meteen indrukwekkend. 45.000 man in het Estadio Ramon Sanchez-Pizjuan zongen keihard en zorgden voor een geweldige sfeer. Die 45.000 fans waren al snel stil, want Betis scoorde binnen 22 seconden de 0-1.

Nog geen kwartier later stond het 1-1 en voor rust was de stand van 2-2 al bereikt.

Na rust gingen beide ploegen vrolijk door met scoren. Voor rust 4 goals, na rust ook. Tussen de 62e en 67e minuut werd er zelfs 3 keer gescoord.

Uiteindelijk was Betis pas in blessuretijd zeker van de winst, toen Christian Tello de 3-5 maakte voor Real Betis.