Sevilla pakt in Barcelona eerste zege in 6 duels, trainer Montella opgelucht

AFP

Martijn Baars • 16:08, 20-01-2018 / Laatste Update: 03:14, 08-01-2024

Sevilla heeft voor het eerst sinds 2 december een wedstrijd in de Spaanse competitie gewonnen. In Barcelona was het elftal van trainer Vincenzo Montella met 0-3 te sterk voor Espanyol.

Het was de eerste competitiezege voor de Italiaanse coach, die eind december werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Eduardo Berizzo.

Goals

Franco Vazquez opende na een kwartier spelen de score door de bal uit de rebound van dichtbij binnen te schieten. Pablo Sarabia verdubbelde in de 34e minuut de voorsprong. Het derde doelpunt viel aan het einde van de tweede helft en kwam op naam van Luis Muriel.

1 punt uit 5 duels

Sevilla had uit de laatste 5 competitieduels slechts 1 punt gepakt. Woensdag won de ploeg in de eerste kwartfinale van het Spaanse bekertoernooi wel met 1-2 van Atlético Madrid.

Sevilla heeft nu 32 punten, net zoveel als nummer 4 Real Madrid. Real speelde wel 2 wedstrijden minder.