Sevilla profiteert optimaal van puntenverlies Barça en is nieuwe koploper in La Liga

25 november 2018

ANP

Sevilla is de nieuwe koploper in de Primera División. Na de 1-0 overwinning in eigen huis op Real Valladolid staat de ploeg van Quincy Promes nu met 26 punten bovenaan La Liga, met 1 punt meer dan FC Barcelona en 2 meer dan Atlético Madrid.


Precies die 2 ploegen speelden zaterdag gelijk, wat voor Sevilla de uitgelezen mogelijkheid was te profiteren van het puntenverlies van beide topploegen. Dat gebeurde ook. In eigen huis kreeg de ploeg uit Zuid-Spanje de nummer 12, Real Valladolid, op bezoek.

Gouden duo
Na 30 minuten was het André Silva die de held van de avond werd. Met dank aan Pablo Sarabia, die na een mooie actie een perfecte voorzet afleverde, was de 1e grote kans van Sevilla direct raak. Voor AC Milan-huurling Silva betekende het zijn 8e goal, voor Sarabia was het de 6e assist van dit seizoen.

Geen doelpuntenfestijn
Valladolid kwam er eigenlijk niet echt aan te pas, maar Sevilla wist ook de score niet echt uit te breiden. Quincy Promes viel aan het einde van de wedstrijd nog in voor Sarabia, maar ook hij wist de 2-0 niet op het bord te schieten.