Sevilla volgende hoofdpijnhoofdstuk in jaar van dokter Ranieri

admin • 23:35, 22-02-2017 / Laatste Update: 06:04, 07-01-2024

Sevilla is erin geslaagd om het eerste achtste finaleduel van de Champions League met Leicester City te winnen. In de Spaanse stad werd het 2-1 voor de ploeg van Jorge Sampaoli.

Sevilla kreeg al na veertien minuten een strafschop door een stomme overtreding van Leicester-aanvoerder Wes Morgan in het eigen strafschopgebied. Hij mocht zijn doelman Kasper Schmeichel wel kussen van blijdschap nadat de 30-jarige Deense doelman de inzet van Joaquín Correa klemvast pakte en uit zijn hok hield.

De 33-jarige Morgan speelde een draak van een wedstrijd, maar was niet de enige in de ploeg van Claudio Ranieri. The Foxes slaagde er 2 keer in om een schot te produceren, iets wat het in de afgelopen 5 wedstrijden niet vaker deed.

Dokter?

Het was een kwestie van tijd voordat de club van de geniale gek Sampaoli het team van dokter Ranieri een pijndiagnose ging voorleggen. Op het moment dat de Spaanse linksback Sergio Escudero opstoomde aan de linkerkant en de bal voor het doel legde wist elke supporter in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán wat er ging gebeuren.

De Rojiblancos gingen op voorsprong komen en dat deden ze door middel van oud-Real Madrid-speler Pablo Sarabia, die de bal met het hoofd wel achter de beste doelman van Denemarken kreeg gewerkt.

Winterslaap

Het was een voorbode voor nog meer klachten voor het elftal van de wonderdokter, die zijn team vorig jaar naar het Engels landskampioenschap loodste. De Midden-Engelandse vossen vochten voor wat ze waard waren, maar werden vlak na rust toch beroofd van hun staart door de jager die dat in de eerste helft naliet.

Correa werd helemaal vrijstaand gevonden door de Montenegrijnse Stefan Jovetić en werkte de bal voor de tweede keer in de Champions League achter Schmeichel, die kansloos was door de kansloze poging tot verdedigen die zich voor hem afspeelde op het moment van spelen.

De vossen leken in een diepe slaap gesukkeld te zien. Halverwege het duel had de Spaanse thuisploeg 75% balbezit en was Steve N'Zonzi is zijn eentje bijna goed voor evenveel passes als het hele elftal uit Leicester bij elkaar.

Vardy-Party

In de 73ste minuut leken de vossen uit hun winterslaap gekomen toen drievoudig Engels international Danny Drinkwater met een uitmuntende pass ervoor zorgde dat Jamie Vardy het eerste Champions League-doelpunt in de tweede ronde van het kampioenenbal voor de ploeg uit Midden-Engeland zorgde. Het was tevens de eerste Champions League-goal voor de 30-jarige Engelsman.

Desondanks maakte het elftal uit Engeland nooit aanspraak op een overwinning. Wellicht zijn de Engelsen niet ontevreden met dit resultaat, wetende dat een 1-0 thuis genoeg is om de kwartfinales te bereiken.