Sevilla niet voorbij geparkeerde bus Manchester United, Shakhtar verslaat Roma

Pro Shots / Action Images

admin • 23:47, 21-02-2018 / Laatste Update: 11:37, 08-01-2024

Sevilla heeft in eigen huis 0-0 gelijkgespeeld tegen Manchester United. The Red Devils hebben zich de hele wedstrijd vooral met 1 taak bezig gehouden: geen doelpunt tegen krijgen. De thuisclub had meer balbezit en kreeg een paar goede kansen, maar kon de verdediging van Manchester United niet breken. De ploegen deelden de punten na een doelpuntloos gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal was Sevilla de bovenliggende partij. De Spanjaarden hadden verreweg het meeste balbezit, maar konden de verdediging van Manchester United niet kapot spelen. Ondanks dat United de wedstrijd verdedigend begon, waren het de Engelsen die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Romelu Lukaku werd door Sánchez vrij voor het doel gezet, maar de sterke spits volleerde wild, hoog over.

Sevilla bleef de aanval zoeken, en voor rust werd De Gea een paar maal goed getest. De Spaanse doelman kon zijn doel schoonhouden met een paar katachtige reacties.

Eenrichtingsverkeer

Ook in de tweede helft was het Sevilla dat de wedstrijd controleerde. Manchester United heeft het 'parkeerde de bus' uit FIFA perfect toegepast. De ploeg van Mourinho hield de verdediging gesloten. Als Sevilla dan een keer echt gevaarlijk werd, was daar altijd weer De Gea die redding bracht.

Met nog iets meer dan 10 minuten te spelen, leek Lukaku de 0-1 te maken. Het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd door vanwege een handsbal. Daardoor eindigde de ploegen in een doelpuntloos gelijkspel. Toch heeft Sevilla met 0-0 geen slechte uitgangspositie met de returnwedstrijd in Engeland nog op de agenda.

Comeback

Bij AS Roma, bij wie Nederlander Kevin Strootman in de basis begon en 90 minuten meespeelde, debuteerde Cengiz Under in de Champions League. Alsof het zo moest zijn, was het niet verwonderlijk dat zijn naam op het scorebord kwam. Hij zette Roma op slag voor rust op voorsprong, nadat eerder Edin Dzeko al 2 kansen had gemist.

Shakhtar gaf niet op en zette flink druk op de Italiaanse defensie: met succes! Kansen kwamen er genoeg. Facundo Ferreyra en Fred bogen in de 2e helft de achterstand om. Die 1e was de betere in een 1 op 1 situatie, terwijl Fred een geweldige vrije trap binnenschoot. Deze werd helaas onbenullig veroorzaakt door Strootman.

Roma, dat in de 1e helft genoeg mogelijkheden had om de wedstrijd op slot te gooien, gaf daarna nog flink gas. Ook Shakhtar drong aan en zocht naar goal nummer 3, maar gescoord werd er niet meer, waardoor de Romeinen in het eigen Olimpico nog aan de bak moeten.