Sevilla wint ook van Osasuna en blijft in spoor Real

admin • 15:14, 22-01-2017 / Laatste Update: 08:12, 05-01-2024

Sevilla is ook na negentien speeldagen de naaste belager van koploper Real Madrid in de Spaanse La Liga. De ploeg van coach Jorge Sampaoli boekte vandaag een zwaarbevochten overwinning bij hekkensluiter Osasuna: 3-4. Het betekende de vijfde competitiezege op rij.

Achterstand

Sevilla keek in Pamplona twee keer tegen een achterstand aan. Eerst door een treffer van Sergio León. Later, na de gelijkmaker van Vicente Iborra kort voor rust, door een eigen doelpunt van diezelfde Iborra. De aanvoerder herstelde zijn fout door in de 65e minuut zelf weer gelijk te maken.

Blessuretijd

Franco Vazquez en, in blessuretijd, Pablo Sarabia bezorgden Sevilla een ruime marge, Kenan Kordro maakte er ver in de extra tijd nog 3-4 van. Sevilla heeft 42 punten uit negentien duels. Real Madrid, dat zaterdag met 2-1 van Málaga won, heeft er één meer met een wedstrijd minder gespeeld. Barcelona volgt met 38 punten en speelt zondagavond een uitwedstrijd tegen Eibar.