Shakhtar verstiert Champions League-thuisdebuut Atalanta diep in blessuretijd (video's)

AFP

Martijn Baars • 22:50, 01-10-2019 / Laatste Update: 10:46, 07-01-2024

Atalanta heeft een hoop moeite met Champions League-voetbal. Na de schandalige 4-0 nederlaag bij Dinamo Zagreb in de 1e speelronde, verloor de Italiaanse ploeg in San Siro van Shakhtar Donetsk: 1-2

En dat is opvallend, want in de Serie A is Atalanta een echte baas. De ploeg van de Nederlandse spelers Marten de Roon en Hans Hateboer verloor sinds 3 maart maar 1 wedstrijd in de Italiaanse competitie.

Penalty gemist

Tegen Shakhtar gingen de mannen van trainer Gianpiero Gasperini (foto) ook wel echt op jacht naar een zege. Al na een kwartier kreeg de thuisploeg een penalty, maar miste Ilicic het cadeautje.

Assist Hateboer

Toch maakte Atalanta even later wel de 1e Champions League-goal in de clubhistorie. Duvan Zapata kopte een voorzet van Hateboer raak: 1-0.

Fout De Roon: 1-1

Maar daarna waren de Italianen uit Bergamo het weer kwijt en kwam Shakhtar langszij. De Roon liet zijn man lopen en zag hem tot zijn afgrijzen scoren ook: 1-1 via Junior Moraes.

Diep in blessuretijd: 1-2

Na rust werd het vooral schoppen geblazen en waren beide ploegen eigenlijk wel tevreden met een puntje. Maar het werd GEEN gelijkspel. Uit een counter maakte Solomon de 1-2. Toen waren al de 4 minuten blessuretijd verstreken.

Atalanta speelt de volgende wedstrijd uit bij Manchester City, terwijl Shakhtar thuis Zagreb ontvangt.