🎥 | Sheffield United loert naar Champions League na winst op Chelsea

Pool via REUTERS

Trevor Wagener • 22:31, 11-07-2020 / Laatste Update: 22:47, 04-01-2024

Sheffield United is bezig aan een geweldig topseizoen in de Premier League. De ploeg van Chris Wilder, 3 jaar geleden nog actief in de League One en vorig seizoen 2e in het Championship, mag nu dromen van de Champions League. Op Bramall Lane werd zaterdagavond verdiend met 3-0 gewonnen van Chelsea.

David McGoldrick was de gevierde man bij Sheffield United met zijn eerste 2 goals in de Premier League. De 32-jarige spits uit Nottingham speelde sinds 2003 altijd op het 2e of 3e niveau in Engeland, maar kwam in zijn 1e twintig wedstrijden in de Premier League nog niet tot scoren.

Goaaals

Zaterdag was het raak in de 18de minuut en in minuut 77 zorgde hij voor de 3-0 eindstand. De Schotse spits Oliver McBurnie kopte in de 33ste minuut op fraaie wijze de 2-0 binnen namens de ploeg van coach Chris Wilder (zie video's hieronder). Sheffield United staat nu 6e in de Premier League met 54 punten na 35 wedstrijden.

Dat zijn 4 punten minder dan nummer 5 Manchester United en 5 punten minder dan nummer 4 Leicester City. Nummer 7 Wolverhampton Wanderers, dat op 52 punten staat, speelt zondag nog tegen Everton. In de strijd om de Europese tickets zal veel afhangen van de uitspraak van het CAS over Manchester City, dat een uitsluiting van 2 seizoenen in Europees voetbal boven het hoofd hangt. Maandagochtend zal daarover meer duidelijk worden.

Toppers

Sheffield United-keeper Dean Henderson (gehuurd van Manchester United) hield voor de 14e keer dit seizoen de 0, waarmee hij een gelijk aantal komt met Burnley-doelman Nick Pope.