Sheffield verslaat Tottenham in rechtstreeks duel om plek 7

BSR Agency

Brian Vesseur • 22:54, 02-07-2020 / Laatste Update: 16:17, 07-01-2024

De spelers van Arsenal zullen donderdagavond met een misselijk gevoel voor de tv hebben gezeten. Arsenal stond vóór donderdagavond namelijk op de 7e plek in de Premier League, maar Sheffield United of Tottenham Hotspur zou die plek overnemen. Het werd Sheffield, dat in eigen huis met 3-1 won van The Spurs.

Sander Berge zette Sheffield na een halfuur spelen op voorsprong, Lys Mousset maakte daar na bijna 70 minuten 2-0 van. De aanvaller scoorde 6 minuten nadat hij in het veld was gekomen. In de slotfase deed ook Oliver McBurnie het team van Steven Bergwijn pijn: 3-0. Harry Kane redde de eer van Tottenham door ook nog een doelpuntje mee te pikken.

Klimmen op de ranglijst

Best mooi: Sheffield steeg door deze zege 3 plekken in de ranglijst, van de 10e stek naar de 7e. Tottenham Hotspur, Burnley en dus Arsenal zakken daardoor allemaal een plek. Sheffield staat nu na 32 wedstrijden op 47 punten. Nummer 6 Wolverhampton Wanderers is nog wel een stukje weg: zij hebben 52 punten na evenveel wedstrijden.