Slagveld in Portugese League Cup: 14 (!) kaarten, waarvan 4 keer rood

BSR

Sjors Tanis • 08:14, 22-01-2020 / Laatste Update: 03:15, 06-01-2024

De wedstrijd tussen Braga en Sporting Lissabon in de Portugese League Cup is nogal uit de hand gelopen. Braga won de halve finalepartij met 2-1, maar het werd vooral de wedstrijd van de kaarten: met maar liefst 10 gele en 4 rode kaarten krijgt de ontmoeting tussen de Portugese clubs zeker niet de fair play-award.

De bezoekers van Sporting kregen liefst 3 keer rood, waarvan 2 in blessuretijd. Braga zag 1 keer rood, ook in blessuretijd.

Rood voor spelers op de bank

Nadat in de 1e helft al 4 spelers een gele kaart kregen, was er na de pauze helemaal geen houden meer aan. Invaller Yannick Bolasie kreeg na ruim een uur spelen de 1e rode kaart van de partij. Na de 2-1 van Paulinho in de slotminuut ontspoorde volledig: Jérémy Mathieu moest van het veld, waarna ook Braga-wisselspeler Eduardo Wilson en Sporting-bankzitter Cristian Borja rood kregen van de scheidsrechter.

Een lekker bekeravondje dus in Portugal!