Slap Manchester United kan titel wel vergeten na gelijkspel tegen Southampton (video)

admin • 21:38, 30-12-2017 / Laatste Update: 10:26, 07-01-2024

Manchester United kan de 1e landstitel sinds 2013 wel vergeten. De ploeg van José Mourinho speelde zaterdagavond op Old Trafford voor de 3e keer in een week tijd gelijk in de Premier League. Het bleef 0-0 tegen Southampton.

Manchester United staat nu 3e in de Premier League. Regerend kampioen Chelsea, dat vanmiddag met 5-0 won van Stoke City, is de nieuwe nummer 2. Vorige week zaterdag gaf Manchester United in blessuretijd nog de overwinning weg op bezoek bij Leicester City (2-2) en op Boxing Day volgde een 2-2 gelijkspel tegen Burnley, deze keer dankzij een late goal van invaller Jesse Lingard. Op woensdag 20 december werd United al uitgeschakeld in de kwartfinale van de League Cup door Bristol City.

Manchester gewoon niet goed genoeg

Ook tegen Southampton was Manchester United weer niet bij machten om het de tegenstander moeilijk te maken. United kreeg een aantal kleine kansjes, maar dat kon ook worden gezegd van de bezoekers uit Southampton, de nummer 13 in de Premier League. De Belgische spits Romelu Lukaku viel al vroeg in de wedstrijd uit na een vervelende botsing met Wesley Hoedt. Zlatan Ibrahimovic zat geblesseerd thuis en kon hem niet vervangen. Ook invaller Marcus Rashford liet weinig zien in de ruim 80 minuten die hij kreeg.

10 Minuten voor tijd leek Paul Pogba dan toch de 1-0 te maken, maar de Fransman stond een metertje buitenspel toen hij bij de 2e paal binnen tikte. Wesley Hoedt speelde een goede wedstrijd in de verdediging bij Southampton, dat in januari op zoek gaat naar versterkingen met de 85 miljoen euro die de club kreeg van Liverpool voor verdediger Virgil van Dijk.

Enorm gat met koploper City

Manchester United opent het nieuwe jaar op maandag 1 januari met een uitwedstrijd bij Everton, de nummer 9 op de ranglijst. Het gat met Manchester City, dat morgenmiddag de uitwedstrijd bij Crystal Palace op het programma heeft staan, is nu al 14 punten. Het gat kan dus oplopen tot 17 punten na 21 wedstrijden.