Sneijder met Nice kansloos onderuit bij PSG

admin • 00:47, 28-10-2017 / Laatste Update: 14:37, 05-01-2024

Wesley Sneijder is met zijn ploeg OGC Nice hard onderuit gegaan bij Paris Saint-Germain. De koploper in de Franse Ligue 1 won in het Parc des Princes met 3-0.

Edinson Cavani bracht Paris Saint-Germain al na 3 minuten op voorsprong. Na een halfuur spelen verdubbelde de Uruguyaanse spits de voorsprong voor de Parijzenaars. De Braziliaanse verdediger Dante maakte er 7 minuten na rust met een eigen doelpunt ook nog 3-0 van.

Paris Saint-Germain moest het vrijdagavond doen zonder de geschorste sterspeler Neymar, die vorige week van het veld werd gestuurd tijdens het 2-2 gelijkspel bij rivaal Olympique Marseille. De ploeg van de Spaanse trainer Unai Emery heeft nu 29 punten na 11 duels: 7 punten meer dan AS Monaco, de kampioen van vorig seizoen. AS Monaco speelt morgen (17.00 uur) de uitwedstrijd bij Girondins de Bordeaux.

Sneijder

Sneijder had bij OGC Nice zijn 1ste basisplek in de competitie in meer dan 2 maanden. De 32-jarige middenvelder uit Utrecht kwam in 6 duels voor de ploeg uit het zuiden van Frankrijk nog niet tot scoren.

OGC Nice staat na 11 wedstrijden op een zeer teleurstellende 14de plaats. De ploeg van de Zwitserse coach Lucien Favre verloor dit seizoen al 7 keer in de Franse competitie, waarin het vorig seizoen nog knap 4de werd. In de voorronde van de Champions League was Napoli echter te sterk.