🎥 | Real Sociedad knikkert Real Madrid uit Copa del Rey na doelpuntrijke pot

Trevor Wagener • 21:55, 06-02-2020 / Laatste Update: 07:53, 05-01-2024

Real Sociedad heeft een einde gemaakt aan de succesvolle reeks van Real Madrid. Het kwartfinale-duel om de Copa del Rey eindigde in 2-4 en zo kwam er een streep door de serie van 21 ongeslagen wedstrijden van Real Madrid.

In de 1e helft opende nota bene de Noor Martin Ødegaard de score. De middenvelder, die voorheen voor onder meer Heerenveen en Vitesse speelde in de Eredivisie en door de Madrilenen aan Sociedad wordt verhuurd en daar uitgroeide tot een ongekende revelatie, reageerde attent op een rebound. In de 2e helft assisteerde hij voormalig Willem II'er Alexander Isak bij de 0-2.

Doelpuntenregen

Diezelfde Isak trof 2 minuten later opnieuw doel en het Estadio Santiago Bernabeu werd muisstil: 0-3. Gelukkig niet voor lang, want Marcelo deed al gauw iets terug. Invaller Mikel Merino zette de bezoekers vervolgens al gauw op 1-4 waarna Sociedad langzaamaan een feestje kon vieren.

Real-invaller Rodrygo maakte er 2-4 van en in blessuretijd maakte verdediger Nacho nog de 3-4 met het hoofd en kreeg Sociedad-speler Andonin Gorosabel zijn 2e gele en dus rode kaart. In de wedstrijd, die bol stond van VAR-momenten, werd het duidelijk dat Real amper zonder Raphaël Varane kan. De verdediger keek toe van de bank hoe onder meer Sergio Ramos een complete offday had.