Solari ziet waar 'zijn' Real Madrid fout ingaat: 'Scherper zijn in beginfase'

AFP

Sjors Tanis • 19:27, 08-01-2019 / Laatste Update: 14:51, 07-01-2024

Real Madrid-coach Santiago Solari dringt er bij zijn spelers op aan om in de beginfase van de wedstrijd scherper te zijn.

Zijn ploeg kwam zondag in het duel met Real Sociedad al na 3 minuten op een 0-1 achterstand en verloor het duel uiteindelijk met 0-2.

Ook vorige week viel de openingsgoal van tegenstander Villarreal (2-2) al na 4 minuten.

Scherper beginnen

,,We moeten echt meer opletten in de 1e minuten van de wedstrijden. Iedereen moet hier scherper op zijn’', zei Solari in de aanloop naar het duel van morgenavond (21.30 uur) tegen stadgenoot Leganés in de Copa del Rey. ,,Leganés heeft een solide ploeg. We moeten op onze hoede zijn en onze kansen pakken in de aanval’'.

Beker en Champions League

Real Madrid heeft in de competitie 10 punten achterstand op rivaal Barcelona. De Spaanse beker lijkt de enige kans op nationaal succes voor de tegenstander van Ajax in de 8e finales van de Champions League. ,,De Copa del Rey is een geweldige prijs. We gaan er zeker voor’', zei Solari.