Spaanse pers onder de indruk van Luuk de Jong tegen Real: ‘Hij werd opeens Ronaldo’

18 januari 2020

EPA

Sevilla-spits Luuk de Jong heeft met zijn spel in het uitduel van Sevilla met Real Madrid, dat met 2-1 verloren ging, veel indruk gemaakt. In de Spaanse pers werd zelfs de vergelijking met de Braziliaanse Ronaldo gemaakt.


"Veel mensen hebben gezegd dat Sevilla goals mist, maar zaterdagmiddag veranderde De Jong opeens in Ronaldo Nazario (de Braziliaanse Ronaldo). Zijn 1e goal, een geweldige kopbal, werd nog afgekeurd terwijl zijn 2e goal een piekfijn schot laag in de hoek was. Dit was de wedstrijd dat De Jong zichzelf eindelijk heeft gepresenteerd als speler van Sevilla", zo klonken de lovende woorden van Marca over de Nederlandse spits.

Komen en gaan
De Jong kreeg deze winter in de persoon van Youssef En-Nesyri (van 20 miljoen euro overgenomen van Leganés) een nieuwe concurrent bij Sevilla, maar met Munas Dabbur vertrok er ook een spits naar Hoffenheim terwijl Javier Hernández op het punt staat om Sevilla achter zich te laten voor LA Galaxy. Voor het uitduel met Real Madrid kreeg De Jong in elk geval nog de voorkeur boven En-Nesyri en dat vertrouwen werd uitbetaald door de voormalig PSV-spits.

De Jong dacht even de score te openen met een heel fraaie kopbal in de kruising, maar omdat Nemanja Gudelj Éder Militão blokkeerde werd die goal afgekeurd. In de 2e helft maakte de Nederlander alsnog een goal door na een heel fraaie actie de bal in de hoek te schieten. Punten leverde die goal van De Jong niet op: Sevilla verloor met 2-1.