Spaanse voetballer José Antonio Reyes overleden bij verkeersongeluk

1 juni 2019

ANP

De Spaanse voetballer José Antonio Reyes is overleden bij een verkeersongeluk. Dat meldt zijn oude club Sevilla op Twitter.


De 35-jarige Reyes speelde voor Extremadura UD, uitkomend op het 2e niveau in Spanje. Eerder kwam hij uit voor Sevilla, Arsenal, Real Madrid, Atlético Madrid, Benfica en Espanyol. Ook verbleef Reyes even in China.

Reyes speelde 21 interlands en scoorde 4 keer.

(Lees verder onder de tweet)


Lees meer: Dit zijn mooiste goals van de overleden voetballer José Antonio Reyes (video)

Carrièreverloop
Reyes werd al vanaf jonge leeftijd bestempeld als een toptalent. Hij debuteerde al op 16-jarige leeftijd in het eerste van Sevilla en maakte 3 seizoen lang indruk in Spanje. De vleugelaanvaller verdiende daarmee in 2004 een transfer naar Arsenal.

In Londen maakte Reyes deel uit van de geroemde Invincibles. Arsenal werd dat jaar namelijk landskampioen zonder ook maar 1 duel te verliezen. Reyes, die halverwege het seizoen overkwam, speelde in dat legendarische seizoen 13 compeitieduels voor The Gunners waarin hij 2 keer scoorde. In de seizoenen daarna vormde hij een gevaarlijk aanvalsduo met Thierry Henry.

In 2006 werd de technisch begaafde aanvaller verhuurd aan Real Madrid. Een definitieve transfer naar De Koninklijke dwong hij echter niet af, maar kwam wel nog terecht bij stadsgenoot Atlético Madrid, waarmee hij in 2010 en in 2012 de Europa League won. Na de laatste Europa League-winst keerde hij terug bij zijn jeugdliefde Sevilla. Met die club legde hij nog eens 3 maal beslag op de Europa League.