SPAL verpest kampioensfeestje van Juventus en wint thuis van Oude Dame (video)

admin • 18:53, 13-04-2019 / Laatste Update: 21:07, 05-01-2024

Bij Juventus werd gedacht dat ze zaterdagmiddag wel het kampioenschap konden pakken. Massimiliano Allegri gaf topspelers als Ronaldo rust en stelde een B-elftal op. Dat liep verkeerd af. Ondanks dat 'Juve' nog wel op voorsprong kwam, won SPAL met 2-1.

De 1e helft tussen SPAL en Juventus stelde niet heel veel voor. De aanstaande kampioen speelde niet met de sterkste opstelling, maar kwam met dank aan Moise Kean na 30 minuten wel op 0-1 voorsprong. Dat was tot de rust ook direct het enige hoogtepunt.

SPAL buigt wedstrijd om

De 2e helft was pas net onderweg, of Juventus zag opeens dat het kampioensfeestje werd verstoord door Kevin Bonifazi. Hij zette SPAL op 1-1. Sergio Floccari was vervolgens de gevierde man voor SPAL. Na slordig spel van Juventus was hij degene die kon profiteren. Met nog een kwartier te spelen maakte hij het 2e doelpunt voor de thuisploeg.