Spanje geeft voorsprong in blessuretijd weg (video's)

admin • 00:45, 13-10-2019 / Laatste Update: 01:19, 06-01-2024

Spanje is uit bij Noorwegen de winnende status kwijtgeraakt. De Zuid-Europeanen kwamen vlak na rust op 0-1 door een goal van Saul, maar kregen in blessuretijd een penalty tegen. Daardoor werd het 1-1 en is Spanje nog niet gekwalificeerd voor het EK.

De 1e helft was bloedsaai, op een hoogstandje van Sergio Busquets na. Martin Odegaard stond te slapen en kreeg de bal door de benen gespeeld, koekoek! Na de rust was het veel leuker. Saúl scoorde in de 47e minuut al en Spanje dacht 21 punten uit 7 punten te halen, totdat keeper Kepa Arrizabalaga te laat was en een penalty veroorzaakte: 1-1.

Noorwegen heeft in theorie nog een kans om het EK te halen met 4 punten achterstand op nummer 2 Zweden. Spanje is officieel nog niet geplaatst, maar heeft 5 punten voorsprong en hoeft niet heel hard meer aan de bak.