Spanje met monsterscore langs Liechtenstein, Italië met de schrik vrij

AFP

admin • 00:59, 06-09-2017 / Laatste Update: 11:44, 12-12-2023

Spanje blijft ongeslagen aan kop staan van groep G voor de kwalificatie van het WK volgend jaar in Rusland. De ploeg van Julen Lopetegui maakte vanavond in Vaduz gehakt van Liechtenstein: 0-8.Omdat het 25 minuten voor tijd al 0-7 stond mocht Spanje zelfs hopen op dubbele cijfers. Die bleven het nog puntloze thuisland bespaard.

Nog 1 overwinning nodig

Voor de Spanjaarden kwamen Alvaro Morata (2), Iago Aspas (2), Sergio Ramos, Isco (blunder Liechtenstein-doelman) en David Silva (fraaie vrije trap) tot scoren. Maximilian Goppel passeerde zijn eigen doelman. In de resterende duels met Albanië (thuis) en Israël (uit) heeft Spanje nog 1 overwinning nodig om zeker te zijn van het WK in Rusland volgend jaar. Dat zal dus wel gaan gebeuren.

In dezelfde groep kwam Italië met de schrik vrij tegen Israël. Na rust zorgde Ciro Immobile er met de enige treffer van de wedstrijd voor dat de Squadra niet tegen puntenverlies aanliep. Als er geen gekke dingen meer gebeuren wacht een ticket voor de play-offs.