Bij Spanje uitgekotste en bij Real Madrid ontslagen Lopetegui heeft nieuwe club: Sevilla

4 juni 2019

Soccrates Images

Sevilla heeft een nieuwe trainer gevonden in Julen Lopetegui. De club laat dinsdag weten de Spanjaard voor 3 seizoenen te hebben vastgelegd. Lopetegui wordt bij Sevilla trainer van de Nederlands international Quincy Promes en de oud-Ajacied Max Wöber.


Lopetegui hoopt in 2019 een leuker bestaan te hebben dan in 2018. Hij was bondscoach van Spanje, tot hij vlak voor de start van het WK in Frankrijk ineens bekendmaakte in het nieuwe seizoen trainer te worden van Real Madrid. Dat leverde hem een hoop kritiek op.

Snel ontslagen
In de hoofdstad hield hij het maar 10 competitiewedstrijden vol, voordat hij ontslagen werd vanwege de slechte resultaten. Ook onder interim-trainer Santiago Solari ging het met Real niet veel beter. De ploeg werd in de Champions League uitgeschakeld door Ajax in de 8e finales en eindigde in La Liga op een straatlengte achterstand op Barcelona op plek 3.

Trainer in maart al ontslagen
Sevilla gooide trainer Pablo Machin half maart al op straat na slechte resultaten (de verloren wedstrijd tegen Slavia Praag in de Europa League was toen de druppel). Tot het einde van het seizoen nam technisch directeur Joaquin Caparros zijn taken over.