Spanning Serie A: Atalanta speelt droompot ‘thuis’ in stadion tegenstander

23 mei 2019

EPA

Het zal een gek gezicht zijn voor de Italiaanse voetballiefhebber. Atalanta speelt zondag in het stadion van Sassuolo tegen Sassuolo, maar toch is er plek voor 18.000 Atalanta-fans.


En de supporters van Sassuolo? Die moeten voor 1 keer het uitvak in.

Hoezo?
Atalanta speelt namelijk officieel gezien een thuiswedstrijd. Omdat er op de plek van het oude stadion een nieuwe tempel gebouwd wordt, logeert de ploeg tijdens haar thuispotjes in het stadion van Sassuolo, een club die 200 kilometer verderop ligt.''

En laat dat nu net de tegenstander zijn voor het belangrijkste potje uit de clubgeschiedenis. Zondag kunnen Marten de Roon en Hans Hateboer zich namelijk plaatsen voor de Champions League. ,,Het zou buitengewoon zijn als we het halen, maar we moeten niet denken dat we er al zijn'', zegt trainer Gian Piero Gasperini.

Serie A
Op dit moment is Atalanta de nummer 3 van Italië met 66 punten. Met 4 Champions League-spots voor Italiaanse clubs zou je denken dat dat goed moet komen. Maar Atalanta kan het bij verlies nog aardig verpesten.

Atalanta heeft op dit moment evenveel punten als Inter, dat zich bij deze stand ook al geplaatst heeft. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van Atalanta. Speelt Atalanta gelijk, dan kan AC Milan nog boven de ploeg van De Roon en Hateboer uitkomen. Verliest Atalanta, dan kan het zelfs onder AS Roma eindigen.

Stand in de Serie A: Strijd om de laatste 2 Champions League plekken
3. Atalanta met 66 punten
4. Inter met 66 punten
5. AC Milan met 65 punten
6. AS Roma met 63 punten

Nagelbijten
Spannende dagen dus voor de fans, maar gezien de laatste resultaten mogen ze rekening houden met een goede afloop. Atalanta is de meest scorende ploeg van de competitie (74 goals). Ook hebben ze al 12 potjes op rij niet meer verloren. Vorige week hield Atalanta nog kampioen Juventus op 1-1. Sassuolo staat op dit moment 10e. ,,Het zelfvertrouwen bij mijn spelers is torenhoog en dat wordt cruciaal'', zegt Gasperini.

Geschiedenis
In 2017 werd Atalanta al 4e in Italië. Toen gaf die plek nog geen recht op de Champions League. De 3e plek zou het beste resultaat uit de clubgeschiedenis zijn.