Spectaculaire slotfase in de Bundesliga: Goals, nog meer goals en een gestopte pingel

admin • 18:51, 16-12-2017 / Laatste Update: 11:36, 07-01-2024

Bayern München heeft de koppositie verstevigd in de Bundesliga, maar even leek het erop dat de kampioen gelijk ging spelen. Tegenstander VfB Stuttgart kreeg in de 93e minuut namelijk nog een pingel, maar Sven Ulreich stopte de inzet. In de andere potjes gebeurde er ook genoeg.

Bayern had lange tijd moeite om in de Mercedes-Benz Arena de muur van VfB te slechten. In de 79ste minuut maakte Thomas Müller de bevrijdende treffer voor Bayern. De 28-jarige Duitser rondde prima af, nadat hij de voorzet van Kingsley Coman op fraaie wijze had aangenomen.

Finnbogasson de held van Augsburg

Middenmoter FC Augsburg mag Alfred Finnbogason bedanken. De IJslander, die ook voor SC Heerenveen uit kwam maakte een hattrick voor de ploeg. Leuk detail: 2 van de 3 goals scoorde hij in de blessuretijd. In minuut 91 en 93 om precies te zijn. Sick! Dankzij hem speelde Augsburg met 3-3 gelijk tegen Freiburg.

Ook Mainz knijpt handjes dicht

En met al die last minute goals zijn we er nog niet. Ook Mainz keek lang tegen een achterstand aan, maar in de 93e minuut redde de Zwitser Fabian Frei een puntje voor z'n ploeg door op bezoek bij Werder Bremen de 2-2 binnen te knallen.