Spelers PSG beschuldigen scheldende scheids Kuipers: ‘Als ik dat roep ben ik 10 duels geschorst’

5 mei 2021

REUTERS

Björn Kuipers is volgens spelers van Paris Saint-Germain dinsdagavond tijdens de halve finale van de Champions League in Manchester flink over de schreef gegaan. Middenvelders Ander Herrera en Marco Verratti beschuldigen de Nederlandse scheidsrechter van grof taalgebruik in het veld.


"Hij zei fuck off tegen Paredes”, klaagde Herrera direct na het door PSG met 2-0 verloren duel, waardoor Manchester City zich voor het eerst in de geschiedenis plaatste voor de finale van de Champions League, tegen de Franse omroep RMC. "We praten altijd over respect. Maar als wij zoiets in het veld roepen, dan krijgen we 3 of 4 wedstrijden schorsing aan onze broek.”

Verratti: 'Hij zei fuck you'
Ook Verratti sprak na afloop over een scheldende Kuipers. "Hij zei tot 2 keer toe fuck you tegen me”, beweerde de Italiaan. "Als ik dat zeg, dan zit ik 10 wedstrijden aan de kant. Natuurlijk praat ik in het veld ook veel met de scheidsrechter, maar zoiets zal je mij nooit horen zeggen.”

Heet avondje voor Kuipers
Kuipers beleefde een heet avondje in het Etihad Stadium, waar de gemoederen af en toe hoog opliepen. In totaal deelde hij 6 gele kaarten uit en direct rood aan Ángel Di María van Paris Saint-Germain. Met name Presnel Kimpembe en Danilo mochten blij zijn dat ze in de slotfase na snoeiharde overtredingen uit frustratie op het veld mochten blijven staan.