Spelersmakelaars Premier League verdienden 320 miljoen euro in coronatijd: méér geld dan voor de crisis

1 april 2021

AFP

De Premier League blijft voor spelersmakelaars ook in coronatijden een goudmijn. 


De 20 clubs op het hoogste voetbalniveau in Engeland gaven in het afgelopen jaar, tot februari 2021, gezamenlijk 320 miljoen euro uit aan zaakwaarnemers. Dat is ruim 10 miljoen euro meer dan in het jaar ervoor. Die stijging is opmerkelijk, aangezien veel clubs vooral door de lege stadions veel minder inkomsten ontvingen dan in een seizoen zonder pandemie.

Chelsea koploper: 41 miljoen euro
Chelsea gaf met een bedrag van circa 41 miljoen euro het meeste geld uit aan tussenpersonen. De Londense club investeerde vorig jaar fors in de selectie met de komst van onder anderen oud-Ajacied Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Timo Werner, Kai Havertz en Edouard Mendy.

Manchester City en United
Ook Manchester City was met een totaalbedrag van ongeveer 35 miljoen euro gul voor de spelersmanagers. De huidige koploper trok onder anderen de Nederlandse verdediger Nathan Aké, Ruben Dias en Ferran Torres aan. Stadgenoot Manchester United was slechts een paar ton minder kwijt aan de bemiddelaars. Onder anderen Donny van de Beek (ex-Ajax), Edinson Cavani en Alex Telles meldden zich vorig jaar als nieuwkomers op Old Trafford.