Spits van Genk test positief op corona, angst binnen selectie groeit

9 juli 2020

BELGA

De Nigeriaanse spits Paul Onuachu (26) van Racing Genk heeft positief getest op het coronavirus. De beoogde aanvalspartner van Cyriel Dessers moet een week in quarantaine. He is niet de enige tegenslag voor Genk. De Ivoriaan Eboue Kouassi (22) ligt in het ziekenhuis met malaria.


Onuachu is het 4e bevestigd coronageval in het Belgische voetbal. Na Mamadou Fall en Younes Delfi van Sporting Charleroi en een speler van Waasland-Beveren is nu ook een topclub getroffen. De spits van Genk testte positief op het coronavirus.

Malaria
Een dubbele tegenslag voor de club want ook Eboue Kouassi staat een tijdje langs de kant. De Ivoriaanse middenvelder zou volgens Het Laatste Nieuws met malaria-verschijnselen zijn opgenomen in het ziekenhuis. Hij zou het ziekenhuis donderdag al mogen verlaten. Kouassi trainde al een paar dagen niet meer mee bij Genk omdat hij zich wat ziekjes voelde.

Oefenwedstrijd
Racing Genk speelt donderdagavond achter gesloten deuren zijn 1e oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Ook na de positieve coronatest van Onuachu gaan ze er bij Genk van uit dat die wedstrijd gewoon zal doorgaan. In aanloop naar die 1e oefenpartij werden alle spelers getest op het coronavirus. Ook de tegenstanders van Eendracht Termien ondergingen een verplichte test. Op Onuachu na was die test bij iedereen negatief.

Nigeria
De Nigeriaan keerde pas eind juni terug naar België. omdat het luchtruim boven zijn thuisland Nigeria een tijdlang gesloten bleef. Het is de bedoeling dat hij nu een week in quarantaine gaat, de rest van de ploeg wordt de komende dagen opnieuw getest.

Angst in de selectie
De positieve test van de spits heeft voor ongerustheid gezorgd binnen de spelersgroep. De vrees voor extra besmettingen leeft. Onuachu trainde al meer dan een week intensief mee en sinds 1 juli mag er opnieuw getraind worden met fysiek contact.


9 goals, 1 assist
Onuachu komt sinds vorig seizoen uit voor Racing Genk, daarvoor kwam hij uit voor FC Midtjylland in Denemarken. In 22 wedstrijden was de boomlange spits goed voor 9 goals en 1 assist. Dit seizoen moet hij samen met de van Heracles overgekomen Cyriel Dessers de Genkse voorhoede vormen.