Het Sportnieuws-Sportmoment van het Jaar: Ajax in de Champions League

28 december 2018

Pro Shots

Oranje telt dankzij Ronald Koeman weer mee in Europa, Jeffrey Herlings pakt als eerste Nederlander ooit de wereldtitel op de MXGP en Max Verstappen beleefde een superseizoen in de Formule 1. Maar toch kozen de Sportnieuws.nl-lezers de overwintering van Ajax in de Champions League als hét Sportmoment van 2018.


Met hele nipte cijfers, dat wel. 15% van de stemmen ging naar de prestatie van de ploeg van Erik ten Hag. Herlings (14%) en Oranje (13%) kregen bijna net zoveel stemmen. Ook Max Verstappen (13%) en de schaatsers op de Winterspelen (11%) konden op veel support rekenen.

Alle andere toppers
Het is mooi om te zien dat de stemming zo verdeeld was. Je zou kunnen zeggen dat Nederland dus veel mooie sportmomenten heeft gekend in 2018. En als je het lijstje ziet, is dat ook wel zo. Want ook Tom Dumoulin (2e plaatsen in Giro én Tour) en Kiki Bertens (10e op de WTA-ranglijst) mogen we niet vergeten!

Tekst loopt door onder foto.Ajax in de CL
Maar hoe verging het Ajax dan? De Amsterdammers kwamen in een poule terecht met Bayern München, Benfica en AEK Athene. Na 6 speelronden werd Ajax - net onder Bayern München - 2e in die poule. Voor Ajax betekent dat overwintering op het miljoenenbal. En dat lukte ze door geen enkele wedstrijd te verliezen!

Tegen Bayern München werd 2 keer gelijkgespeeld, tegen Benfica ook 1 keer. Die andere wedstrijd tegen de Portugezen werd gewonnen en ook AEK werd 2 keer verslagen.