Met deze sprint van Mbappé zou zelfs Usain Bolt het lastig hebben (video)

23 april 2019

ANP

Kylian Mbappé maakte afgelopen weekend wederom indruk bij zijn club Paris Saint-Germain. De 20-jarige aanvaller scoorde een hattrick tegen zijn oude club AS Monaco. Vooral zijn eerste goal maakte veel indruk. Met een indrukwekkende sprint wist hij te uiteindelijk het net te vinden.


Dat de Fransman razendsnel is, weten we eigenlijk al een hele tijd. Maar zijn sprint tegen Monaco zou zelfs de snelste man op aarde uitdagen. Bij de 1-0 legde hij volgens Franse televisie 30 meter af en bereikte hij een snelheid van 38km per uur.

Sneller dan Bolt?
Dat is echt ontzettend snel. Usain Bolt, bekend als dé snelste man op aarde, rende het wereldrecord op de 100 meter sprint met een gemiddelde snelheid van 37,58 km per uur. Dat is dus langzamer dan Mbappé!

Daar moeten wel wel gelijk bij zeggen dat Bolt in die race op zijn hoogtepunt 44.72km per uur liep. En het is een beetje flauw om de topsnelheid van Mbappé te vergelijken met Bolts gemiddelde snelheid. Maar feit blijft dat Mbappé met zijn snelheid zo'n beetje iedereen de baas is. Daarnaast kan hij ook nog eens als een malle voetballen! Dat kon Bolt weer iets minder...

Check hier de gigantische sprint van Mbappé tegen Monaco (het kan zijn dat je wordt doorgeschakeld naar YouTube)!