Spurs-speler Son over zijn dienstplicht in Zuid-Korea: ‘Ze durfden niet met me te praten’

3 juni 2020

AFP

Heung-Min Son heeft de coronarisis goed besteed door zijn verplichte dienstplicht in Zuid-Korea te doen. In een interview op de site van zijn club zegt de aanvaller van Tottenham Hotspur dat het zwaar was, maar dat hij er wel van heeft genoten.


"Het was een goede ervaring”, vertelt de 28-jarige Son. "Ik kan niet over alles praten, maar ik heb er erg van genoten. Die gasten waren aardig. De 3 weken waren zwaar, maar ik heb geprobeerd er van te genieten. Ik weet niet hoe andere mensen het hebben ervaren, maar ik vond het 3 lange weken, maar het was een goede ervaring.”

'Ze durfden niet tegen me te praten'
Son vertelt dat hij samen optrok met 10 anderen. "We hebben elkaar constant geholpen. Dat was fantastisch. Op de 1e en 2e dag van de dienstplicht durfden ze niet met me te praten, maar aan het einde maakten we allemaal grappen en waren we blij om bij elkaar te zijn.”

'Iedereen is weer gemotiveerd'
De Zuid-Koreaan kijkt uit naar de herstart van de Premier League. "Ik werk erg hard en bijna weer op mijn maximale niveau. Moussa (Sissoko) is terug, Harry (Kane) is terug, Stevie (Bergwijn) is terug. Iedereen wil weer voetballen. Iedereen is weer gemotiveerd.”