Spurs tegenstander Ajax in halve finales Champions League na knettergek duel met City (video)

Bart van der Wijst • 00:56, 18-04-2019 / Laatste Update: 09:15, 08-01-2024

Tottenham Hotspur is door naar de halve finales van de Champions League. En hoe?! De Spurs trokken aan het langste eind na een waan-zin-nig voetbalgevecht met Manchester City. Ze verloren weliswaar in een krankzinnig duel met 4-3, maar gingen op basis van gescoorde uitdoelpunten door.

Over 2 wedstrijden werd het 4-4.

De supporters hadden nog niet eens rustig hun plekje bemachtigd, of het stond al 2-2. Ja echt waar! Binnen no time lagen de eerste 4 schoten van de wedstrijd erin.

Happen naar adem

Raheem Sterling dacht zijn ploeg even een handje te helpen met een vroege goal na 4 minuten. Maar hij kon ook niet weten dat het exact 4 minuten later alweer 1-2 stond: Heung-Min Son boog de achterstand in z'n uppie om. De fans van de Spurs waren nog niet uit gejuicht of hij lag er alweer in aan de andere kant. Bernardo Silva scoorde via wat geluk.

Toen was het even happen naar adem voor beide teams. Maar niet voor lang, want na een héérlijke assist van Kevin de Bruyne tikte Sterling van dichtbij binnen: 3-2. Dat was tevens de ruststand.

Gelukje van de VAR?

Na de thee was het vol gas van City richting het doelgebied van Hugo Lloris. De Fransman voorkwam eerst nog met een weergaloze redding de 4-2, maar even later viel die goal alsnog. Sergio Agüero schoot vernietigend raak. Bij die stand was ManCity door naar de halve finales.

Maar zover kwam het niet. Fernando Llorente werd de held van Tottenham Hotspur. Via z'n elleboog (?) en het lichaam scoorde hij met een gelukje. De scheids moest van de videoref nog even kijken, maar Cuneyt Sakir gaf 'gewoon' een doelpunt.

City tóch door? NEE!!

Het Etihad Stadium ontplofte in de 2de minuut van de blessuretijd. Sterling leek de Citizens naar de halve finales tegen Ajax te schieten, maar via de videoscheids werd het doelpunt afgekeurd. Want: Agüero, die de bal aan Sterling gaf, stond in buitenspelpositie. Zo ging niet Manchester City, maar Tottenham Hotspur door. Wat een dramatisch einde van een knettergek voetbalpotje.

Son en Kane er niet bij

Ajax, dat de 1ste wedstrijd van de halve finales in Tottenham Stadium speelt, kreeg nog goed nieuws. Heung-Min Son pakte een gele kaart en is daardoor geschorst voor de heenwedstrijd. Harry Kane raakte vorige week al geblesseerd en mist ook de wedstrijd.