St. Pauli wint topper van Schalke 04 en is langzaam op weg naar kampioenschap 2e Bundesliga

4 december 2021

Pro Shots
St. Pauli

St. Paul heeft de topper tegen Schalke 04 met 2-0 gewonnen. De 2 cultclubs uit Duitsland, tegenwoordig actief in de 2. Bundesliga, maakten er een smakelijk potje van.


20.000 toeschouwers waren aanwezig. Precies het maximumaantal dat wegens de coronarestricties welkom is in het Millerntor-Stadion. Zij zagen een heerlijke pot.

Burgstaller steelt de show
Guido Burgstaller is de grote man bij St. Pauli. De 32-jarige spits maakte allebei de goals. In de slotfase maakte Rodrigo Salazar Martinez het nog spannend.

Bij Schalke speelde Thomas Ouwejan weer een aardige wedstrijd. Hij gaf ook de assist op Salazar. De oud-AZ-speler is sowieso bezig aan een goed seizoen in de Tweede Bundesliga. Zo goed dat clubs als Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach interesse hebben in de linkermiddenvelder.

Nog een Nederlander bij Schalke
Op de bank bij Schalke zat nog een Nederlander. Het 19-jarige talent Jimmy Kaparos. Hij zag dat hij geen minuten kreeg in de topper, maar dat Schalke nog wel een keer scoorde. Dat doelpunt werd echter afgekeurd.

St. Pauli staat stevig bovenaan met 35 punten uit 16 wedstrijden. De bovenste 2 verdienen directe promotie naar de Bundesliga. Schalke zakt naar de 7e plaats.

St. Pauli