Stam en De Boer gaan allebei onderuit in MLS

12 juli 2020

AFP

Jaap Stam zal niet blij terugkijken op zijn debuut als trainer van FC Cincinnati. De Amerikaanse club verloor met 4-0 van Columbus Crew. Frank de Boer verloor met Atlanta United met 1-0 van de New York Red Bulls.


Trainer Stam, opvolger van de ontslagen Ron Jans, debuteerde met een forse nederlaag op de bank van Cincinnati tegen Columbus Crew, de club van basisspelers Eloy Room, Vito Wormgoor en Youness Mokhtar. Gyasi Zardes scoorde tweemaal. Stam wisselde Siem de Jong. Hij haalde Haris Medunjanin, oud-speler van AZ, ook voortijdig naar de kant. Bij de ploeg van Stam speelde ook Przemyslaw Tyton, de oud-doelman van Roda JC en PSV.

Atlanta United
Florian Valot tekende voor de enige treffer van New York Red Bulls. Atlanta United kreeg 2 goede kansen op de gelijkmaker. Maar George Bello raakte de lat en Adam Jahn miste voor open doel. De wedstrijd begon 3 kwartier later vanwege onweer. De Boer kan voorlopig nog geen beroep doen op zijn geblesseerde sterspeler Josef Martínez.

Disney-toernooi
De MLS werd in maart al na 2 speelronden stilgelegd als gevolg van de coronacrisis. Na een onderbreking van bijna 4 maanden hervatten de Amerikaanse clubs het seizoen op een centrale locatie, op het Disney Wide World of Sports-complex bij Orlando. De resultaten uit de groepsfase van het toernooi tellen mee voor de reguliere competitie.