Steenrijke Usmanov wil Arsenal voor 1,5 miljard helemaal (!) in handen krijgen

19 mei 2017

REUTERS

Als het aan Alisher Usmanov ligt, komt Arsenal volledig in Russische handen. De steenrijke zakenman heeft een bod van 1,3 miljard pond (ruim 1,5 miljard euro) op tafel gelegd om meerderheidsaandeelhouder Stan Kroenke uit te kopen, meent de Financial Times. Het bod is geweigerd, maar blijft volgens de laatste berichten wél even op tafel liggen.


Usmanov heeft momenteel 30 procent van de aandelen in handen, Kroenke bezit maar liefst 67 procent. De Amerikaan zou volgens de krant informeel hebben laten weten geen interesse te hebben om zijn meerderheidsbelang op te geven, maar ingewijden sluiten niet helemaal uit dat hij alsnog overstag gaat.

Uitgesproken mening
Miljardair Usmanov, die zijn poen in de staalindustrie verdiende, zou de volledige zeggenschap willen krijgen omdat hij bezorgd is over het gebrek aan investeringen in de club. In een interview met Bloomberg liet de 63-jarige Rus zich vorige maand ontvallen dat de magere resultaten van Arsenal niet alleen de schuld zijn van coach Arsène Wenger, maar vooral ook van het bestuur en van Kroenke.


Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht