Stefan de Vrij uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A dit seizoen

4 augustus 2020

BSR Agency

Stefan de Vrij is verkozen tot de beste verdediger in de Serie A. Dat is dinsdagmiddag bekendgemaakt op de officiële kanalen van de Italiaanse competitie. Paulo Dybala werd gekroond tot de beste speler van het afgelopen seizoen.


Niet Leonardo Bonucci, niet Matthijs de Ligt en ook niet Kalidou Koulibaly. Nee, Stefan de Vrij is de beste verdediger van het afgelopen seizoen in de Serie A. De uitslag van de verkiezing is gebaseerd op een verzameling statistieken van Stats Perform, die alle spelers het hele seizoen monitort. Competitiebaas Luigi De Siervo deelde een groot compliment uit aan De Vrij en andere spelers die in de prijzen vielen.

'Abnormaal jaar'
"Het was een abnormaal jaar, maar deze spelers hebben ook in deze moeilijke omstandigheden hun talenten weten te presenteren. Ze hebben onze zorgen verlicht met geweldige prestaties. Onze grote dank gaat uit naar deze spelers voor hun inzet en professionaliteit.”

Miste maar 4 duels
De Vrij werd dit seizoen 2e met Internazionale, 1 puntje achter Juventus. De 28-jarige Oranje-international, die in de zomer van 2018 transfervrij overkwam van Lazio, miste maar 4 wedstrijden dit seizoen bij de ploeg van coach Antonio Conte. De 1e 2 vanwege een blessure en tijdens het drukke programma na de corona-onderbreking kreeg de Nederlander 2 wedstrijdjes rust van Conte. Met goals tegen Torino, AC Milan, Parma en AS Roma was De Vrij liefst 4 keer trefzeker dit Serie A-seizoen.