Stefano Pioli heeft slechte pasta gegeten: Tijjani Reijnders op de bank tegen Newcastle

19 september 2023

Getty Images
tijjani-reijnders-ac-milan-wissel-newcastle-united-champions-league-sven-botman

Stefano Pioli heeft na de 5-1-afslachting tegen Inter in elke linie wel een wijziging doorgevoerd in aanloop naar het Champions League-duel met Newcastle United. Opvallende afwezige in de basis voor ons Nederlanders is Tijjani Reijnders. De oud-AZ'er moet zijn plaats afstaan aan Tommaso Pobega.


AC Milan neemt het in eigen huis op tegen Newcastle United om 18.45 uur en heeft de opstelling bekendgemaakt. Daarin zijn 3 wijzigingen te zien ten opzichte van de opstelling tegen Inter. Simon Kjaer moet in de achterhoede held veld ruimen voor Fikayo Tomori, Reijnders dus voor Pobega en voorin krijgt Samuel Chukwueze de voorkeur boven Christian Pulisic.

Lees ook: Weer gezeik op Europees tripje: Newcastle United-fan neergestoken in Milaan

Derby della Madonnina
Pioli heeft behoorlijk moeten slachtofferen nadat Milan afgedroogd werd door Inter. Reijnders stond toen nog wel in de basis en werd er pas in de 77e minuut uitgehaald. Dat was toen een ietwat aanvallende wissel om nog een aansluitingstreffer te forceren. Nu zal Reijnders vanaf de bank moeten toekijken.

Bij Newcastle United staat Sven Botman wel gewoon in de basis, zodat er toch nog een Nederlands tintje aan de wedstrijd zit. Sandro Tonali staat ook in de basis, voor hem is het een terugkeer op het oude nest dat hij afgelopen zomer voor het eerst verliet.