Sterft Bundesliga-Dino HSV nu echt uit?

28 februari 2018

Foto's: Pro Shots. Beeldbewerking: Sportnieuws.nl

6 keer landskampioen. 3 keer bekerwinnaar. ALTIJD in de Bundesliga. Het verhaal van HSV is uniek. Het is de enige voetbalclub die altijd in de Bundesliga heeft gespeeld. Maar hoe lang nog? Met nog 10 wedstrijden te gaan, lijkt het dit jaar écht mis te aan voor de Hamburgers.


Niet Schalke 04, niet Borussia Dortmund en ook niet Bayern München. Er is maar 1 club die vanaf het begin van de Bundesliga in 1963 ieder jaar op het hoogste niveau van Duitsland actief was: HSV. De club ademt historie. De prijzenkast, inclusief Europacup I, is goed gevuld. Daarom heeft HSV de bijnaam: Bundesliga-Dino. De dinosaurus van Duitsland.

Relegation
Maar HSV speelt de laatste jaren met vuur. De Hamburger Sportverein balanceert op de rand van de afgrond. De Dino wordt met uitsterven bedreigd. Telkens ontsnapt HSV maar nét aan degradatie. In 2014 bleef de ploeg er in de Relegation (uit- en thuiswedstrijd tegen de nummer 3 uit de 2. Bundesliga) er op basis van uitdoelpunten in: 0-0 thuis en 1-1 uit bij Greuther Fürth.

En weet je bijvoorbeeld nog de play-offs in 2015? Misschien wel de ziekste Relegation aller tijden! HSV speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Karlsruher SC en in de return stond de club met 1-0 achter. De blessuretijd liep en HSV kreeg nog een vrije trap. Rafael van der Vaart achter de bal, in zijn laatste wedstrijd voor HSV. Maar ene MARCELO DIAZ nam 'm: GOAL!! HSV bleef na verlenging toch in de Bundesliga.
Wéér op het nippertje
Ook afgelopen seizoen leek HSV zich te moeten gaan opmaken voor de Relegation. Op de allerlaatste speeldag móést er in een direct duel met VfL Wolfsburg gewonnen worden. Lang leek dat niet te lukken. Tot de 88ste minuut. Luca Waldschmidt maakte de 2-1, waardoor Hamburg helemaal gek werd en Wolfsburg gedoemd was tot het spelen van de play-offs.
Stopt de klok met tikken?
De klok in het Volksparkstadion blijft dus doortikken. Op die symbolische klok is precies te zien hoeveel jaren, dagen, uren, minuten en seconden HSV al in de Bundesliga speelt. De fans zingen bij iedere wedstrijd "Niemals Zweite Liga, HSV!" -> Nooit in de 2de Liga. Maar nu lijkt er echt een einde te komen aan het sprookje.

Check de stand hieronder. De onderste twee teams degraderen, de nummer 16 moet de Relegation in tegen de nummer 3 uit de 2. Bundesliga. Hekkensluiter Köln kwam afgelopen weekend op punten gelijk met HSV: ze hebben er nu allebei 17. Besef even: in december had Köln nog maar 3 punten. HSV ging in de derby bij aartsrivaal Werder Bremen vlak voor tijd alsnog de bietenbrug op door een eigen goal van Nederlander Rick van Drongelen. Het tekent het drama van de Hamburgers.


Zaterdag: HSV - Mainz
De achterstand op de Relegationsplek is al 7 punten. Daar staat nu het FSV Mainz 05 van Nigel de Jong. Zaterdag komt Mainz naar Hamburg. Dat wordt nu al de wedstrijd van de waarheid voor HSV. Het Volksparkstadion zal kolken. De Bundesliga-Dino heeft nog 10 wedstrijden om de historische degradatie tegen te gaan.

Wat denk jij? Gaat HSV nu écht degraderen?

  • Ja, dit komt niet meer goed! (55%, 224 stemmen)
  • Nee, er komt wéér een sensationele ontsnapping! (45%, 185 stemmen)

Aantal stemmen: 409

Laden ... Laden ...