Sterspelers Alli en Kane wijzen Spurs de weg tegen aartsrivaal Arsenal (video's)

admin • 21:24, 30-04-2017 / Laatste Update: 08:49, 07-01-2024

Tottenham Hotspur mag zich weer de beste ploeg van Noord-Londen noemen. De Spurs waren op het eigen White Hart Lane veel sterker dan aartsrivaal Arsenal. Dat drukte zich ook uit in de score: 2-0.

Voor de Spurs is het de laatste North London-derby op het iconische White Hart Lane. Volgend seizoen is Wembley de thuishaven en het jaar daarna is het nieuwe stadion klaar.

Pas na de rust nam de thuisploeg afstand van de aartsrivaal. Via de belangrijkste spelers van het stel, Dele Alle en Harry Kane, werd na de rust afstand genomen van de ploeg van Arsene Wenger. Alli zette Spurs in de 55ste minuut op voorsprong na een zelf opgezette aanval. Hij brak door de verdediging, gaf de bal mee aan Eriksen, maar de Deen stuitte op Petr Cech. In de rebound wist Alli zelf af te ronden.

Numero 21 voor Kane

Spurs denderde meteen door en schoot de 2-0 vrijwel meteen na de openingstreffer binnen. Uit een penalty schoot Harry Kane alweer zijn 21ste doelpunt van het seizoen binnen.

Janssen blijft op de bank

Voor Vincent Janssen was het weer een wedstrijdje bankzitten. De Nederlander kreeg geen speeltijd van trainer Mauricio Pochettino.

Stand van zaken

Tottenham Hotspur eindigt door de zege sowieso boven Arsenal. Met nog 5 wedstrijden te spelen kunnen de Gunners het gat never-nooit meer overbruggen. Spurs komt weer op 4 punten van koploper Chelsea, dat eerder op de dag van Everton won.